Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

Het verloop van de zwangerschap van Mirthe Kiera

* 16 juli; Geheel onverwacht een positieve zwangerschapstest.
* 8 augustus: Naar de verloskundige i.v.m. vloeien en kramp. Maar de echo is prima!
* 11 augustus Ik verlies op de wc een hompje slijm, gepaard met een fikse buikkramp.
* 13 augustus: Waarschijnlijk was ik zwanger van een tweeling. 1 vruchtje ben ik verloren, de ander laat een kloppend hartje zien!
* 18 augustus: Termijn echo. Uitgerekende datum is 25 maart.
* 24 augustus: Veel bloedverlies.
* 26 september: Naar de verloskundige. Samen met Lieke en Meike hoor ik je hartje kloppen.
*3 oktber: Bloed laten afnemen in Nij Smellinghe.
*6 november: 20 Weken echo bij Dr.Amerlink in Garijp. Hij constateert dat het hoofdje onder de gemiddelde curve zit wat betreft de omtrek. Ik krijg informatie mee naar huis en het advies nog een echo te laten maken over 4 weken.
* 7 november: Naar de verloskundige. Die schrikken van de te kleine hoofdomtrek en maken een afspraak bij Gynaecologie in Nij Smellinghe.
* 15 november: Echo bij Dr. de Vries in Nij Smellinghe. Haar oordeel; ons kindje ligt in het geheel 2 weekjes achter in groei.
*27 november: Weer een echo bij Dr. de Vries in Nij Smellinghe; Conclusie.Het kindje is keurig gegroeid. Maar ik ben volgens haar 2 weken minder ver in mijn zwangerschap en ze verzet de uitgerekende datum naar 19 april.
*5 december: Controle bij de verloskundige.
* 9 januari. Controle verloskundige en we besluiten, naar aanleiding van de groei van mijn buik en het kindje, de uitgerekende datum op 25 maart te houden.
*30 junuari: Controle verloskundige.
* 24 februari; Weer voor een echo naar Nij Smellinghe; Kindje zelf komt op een nette 36 weken. Het hoofdje komt niet verder dan een week of 30/32.
* 9 maart: Tweede echo in Nij Smellinghe. Verwarring bij de vervanger gynaecoloog.
* 17 maart: Echo in het UMCG. Conclusie Microcefalie. Er wordt bloed bij mij afgenomen en dit wordt getest op een aantal infectie ziekten.
* 20 maart: Ik krijg telefoon. De bloeduitslag. Ik heb CMV (cytomegalie) opgelopen in het eerste kwartaal van de zwangerschap. Ons kindje zal ernstig meervoudig gehandicapt en misschien zelf doof en blind worden geboren.
* 26 maart: De weeën zijn die nacht begonnen. er staat ook een afspraak in het UMCG bij de kinderarts.
Mirthe Kiera Brouwer wordt geboren om 13.55 uur!

Reageer