Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

Gisterenavond ben ik met Mirthe naar de Dokterswacht geweest.Zi is verkouden en erg verdrietig en onrustig.Ook vond ik haar erg snurken/rochelen.Maar haar longetjes zijn schooon en dus mochten we weer naar huis.
Om 13.30 vanmiddag kwam de verpleegkundige van het CB om Mirthe te wegen.Helaas weer niet voldoende gegroeit, nog niet eens op geboorte gewicht. Ook ziet ze Mirthe haar ribbenkastje samen trekken. Dit is een teken dat Mirthe het benauwd heeft.Ze blaast bellen van de vele slijmvorming en loopt paars aan van de hoestbuien.De huisarts wordt gebeld en komt meteen. Ze constateert vocht achter Mirthe haar longen.Gezien de vele slijmvorming en haar lage gewicht regelt zij een opname in het UMCG. tegen 17.00 zijn we daar. Mirthe moet aan de zuurstof en ze moet groeien! Voor iedere voeding zuigen ze haar neusje en longen schoon zodat de voeding makkelijker binnen blijft. We moeten haar helaas daar acter laten...We vetrekken om een uur of 8 ricting huis zonder Mirthe.... crying

Mirthe slaapt veel.Dit is goed voor haar.Haar flesjes drinkt ze gretig leeg maar ze blijft benauwd.Ik ben er de hele middag en vind dat ze er slecht uit ziet.Ik vind het moeilijk haar zo te zien en haar steeds weer achter te laten.

Vanmiddag met de meisjes naar Mirthe geweest.Ze krijgt nu een halve liter zuurstof en dat gaat goed.Ze ziet er ook beter uit en lijkt rustiger. Toch vind ik het ook vandaag weer erg moeilijk haar zo te zien en het nog moeilijker haar weer achter te laten.Ook Lieke huilt in de auto om haar zusje.Morgen wil ik lekker lang naar haar toe.Meike en ik gaan eerst met de peutspeelzaal naar de Kinderboerderij, en Lieke gaat bij Anouk spelen.Dan heb ik de hele middag voor Mirthe.

Helaas, vandaag 20 april, gaat het zo slecht met Mirthe dat ik haar niet op haar kamertje aan tref maar op de IC.De zuurstof is verhoogd naar anderhalve liter.Ook krijgt ze sondevoeding bij de flesvoeding.Gister vond ik haar al erg vermoeid ogen.Alles was te veel voor haar.Er zijn ook long foto's gemaakt.Ik heb vanmorgen gebeld met de afdeling en Mirthe heeft goed geslapen vannacht.Ook heeft ze zelf haar flesje leeggedronken.Zonder dat de alarmbellen afgingen.Vandaag wordt er ook weer bloedgeprikt.
Het is zwaar geweest de afgelopen dagen.Heen en weer naar het ziekenhuis.Ook voor Lieke en Meike is het niet leuk. Ik hoop maar dat Mirthe snel beter wordt.Ik vind het erg moeilijk hoor , haar zo ziek te zien, vast aan zoveel slangetjes, alleen op een kamertje.De alarmbellen rinkelen vaak.Hartslag te hoog, saturatie te laag...En dat zuurstofbrilletje wat haar irriteerd. Vanmiddag mag ze weer bij mama op schoot. Opa past op Lieke en Meike.Ik hoop dat Mirthe het weekend naar huis komt, en dan VAKANTIE!

Jippie! Mirthe is vandaag, de 24ste, opgeknapt. Zonder zuurstof, zonder sonde. en vandaag van de monitor af.En dan misschien het weekend eindelijk mee naar huis!?
Gisteren heeft ze heerlijk bij mij op schoot liggen slapen. En ik heb haar zelf 2 flesjes mogen geven.Ze was erg moe en dronk alles slapende op.Ze ziet er een stuk mooier en gezonder uit, zo zonder die pleisters op haar kleine wangetjes.
Het is even afwachten of ze van de monitor af kan en dan , als dat lukt, mag ze mee naar huis! Ons gezinnetje weer compleet!

Reageer