Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

Creatief met Klei!
17 aug 2009, 20:53

Vandaag een dag die in één klap alles wat betreft Mirthe haar doof zijn harde realiteit maakt!
Terwijl Meindert met Lieke en Meike aan de grote tafel roze en gele ijsjes maakt van Meike haar gisteren gekregen klei,
krijgt Mirthe een flinke klodder groene klei in haar oortjes gespoten bij de audicien...
Omdat de apparaatjes natuurlijk helemaal precies moeten passen wordt er eerst een watje met een touwtje eraan in Mirthe haar oortje gefrummeld. De audicien vindt het een heel gedoe in zo een ienniemini oortje en het zweet breekt hem uit. Hier had de mevrouw Kahman van het UMCG mij al voor gewaarschuwd, maar hij is verreweg de beste vooral als het op maatwerk en kindertjes aan komt!
Mirthe vindt het ook al snel niet leuk meer en terwijl de audicien haar oortje volspuit met de klei begint Mirthe te gillen. Die arme man krijgt het nog warmer en denkt dat het aan hem ligt en aan het gepruts in Mirthe haar oortje.
Maar Mirthe heeft dit soort huilbuien wel vaker en ik verzeker hem dat het niet zijn schuld is en moedig hem aan maar gewoon door te gaan en de klus te klaren.
Maar met 1 oortje zijn we er nog niet, het linkeroortje moet ook nog. Mirthe is inmiddels helemaal overstuur en trekt de klei, het touwtje en het watje in één flinke ruk uit haar oortje!
Niet begrijpende dat het hele circus nu dus weer opnieuw moet beginnen...
Na 3 kwartier hebben zowel de audicien, Mirthe en ikzelf klotsende oksels, maar dan zit het erop!
Hij vertelt mij nog dat ze de meest sterke gehoorapparaatjes krijgt die er zijn. Je hebt M van Mild, S van Super en SP van Super Power.
Arm klein meisje van ons, al die druk op zo een klein oortje...

Op weg naar huis moet ik wel even slikken. Over 2 weken is er echt zichtbaar iets "mis" met ons mooie , kleine meisje.....
Maar dan denk ik aan het feit dat ze heel misschien ineens een keer kan gaan schrikken van de autodeur die dicht slaat, of een gil van één van haar grote zussen! Wat zal dat mooi zijn!!!

Tussen al deze momenten door zijn we ook nog een "normaal" gezin met natuurlijk nog 2 andere prachtige meiden! En één van die meisjes wordt morgen 3 jaar! Gisteren hebben we dit al gevierd. Achter in de tuin, mooi weer, veel bezoek en dus veel cadeaus haha...
Van opa en oma kreeg Meike een schatkist vol met Prinsessen kleertjes, van pake en beppe een schoonmaak trolley en een schort met "Ik Help Mem" erop. En zo veranderde Meike dus binnen een paar tellen van Assepoester (het sloofje) in de Prinses van het Bal!
Lieke hebben we de hele dag haast niet gezien, die doet mee met haar grote neven en nichten! Vandaag officieel begonnen in groep 1.Er zijn nieuwe kindjes bijgekomen in haar klasje en wat is Lieke dan groot zeg! Elke ochtend denk ik weer, wat ga je hard dametje...elke dag komt ze weer met een nieuwe wijsheid aanzetten....

Als moeder zijnde wil je je kleine kindertjes het liefst zolang mogelijk klein houden,
in Mirthe haar geval kan ik niet wachten tot ze groot is!:
Natasja

Reageer