Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

Herfstvakantie, het verslag!
27 okt 2009, 11:35

Dinsdag zou een prachtige herfstdag worden dus afgesproken met een vriendin en haar kids voor een boswandeling in Bakkeveen!
Het was een stuk kouder dan verwacht maar dat mocht voor de kids de pret niet drukken! Ondanks dat ze elkaar nog niet eerder hadden ontmoet was er direct een klik er werd er volop samen gespeeld en gedeeld!
Jinke en ik hebben lekker bij gekletst en ondertussen Jelle aangespoord om mee te komen en Mirthe steeds weer opnieuw ingepakt zodat ze niet te koud zou worden.
De meiden liepen voor ons uit, heerlijk te struinen door bos en duin!
Onvermoeibaar, want ook de uitkijktoren moest nog worden beklommen, en tja, Jinke en ik konden Jelle en Mirthe natuurlijk niet zo maar onbeheerd achterlaten, dus moesten wij wel met onze beide beentjes op de vloer blijven!
Lieke en Meike blijven helemaal onder de indruk van hun nieuwe, grote vriendinnetjes en visa versa.

Woensdag bezoek van een ex-collega met haar kleine "elfje" Veerle! Een prachtig, kleine baby meisje van een 11 weekjes. En dan lijkt mijn kleine meisje ineens de reus!
We hebben lekker pannenkoeken en broodjes gegeten en genoten van elkaars kinderen.

En dan eindelijk wordt het dan toch
Donderdag dierentuin Dag!
Eerst naar Eelde, dan naar Assen om Krista op te halen(San is weer erg beroerd), en op naar Emmen met een tussenstop in Odoorn. Daar laat ik Mirthe in de bekwame handen van Gabrielle achter.
Het is haast 12 uur als we arriveren. De regen heeft inmiddels plaats gemaakt voor een zonnetje. We lopen rond als een kip zonder kop maar krijgen toch alle beesten te zien. Lieke heeft hier zo een honger van gekregen dat ze wel drie broodjes weg werkt.
Meike ontfermt haar over Krista, hand in hand! Tja, dan is ook Meike ineens al een hele meid. Haar praatjes heeft ze niet thuis gelaten en de mooie opmerkingen vliegen ons om de oren!
Lieke is al veel vaker geweest en leidt de weg! Als een volleerd gids met als eindpunt en hoogtepunt de vlindertuin!: Als aandenken aan deze heerlijke dag krijgen alledrie de kleine meisjes een knuffel sleutelhanger en de dag kan niet meer stuk!
Om half 5 zijn we bij Gabrielle en treffen we Mirthe aan haar groentehap! Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet aan haar gedacht heb de afgelopen uren!
En aan haar tevreden koppie te zien heeft ze het heerlijk gehad! En Gabrielle haar koppie straalt net zo!

In de andere vrije uurtjes hebben we geknipt, geplakt en gekleurd. Sommige die post hebben ontvangen weten hier al van!

Nu is het weer uit met de pret en dat valt dan tegen op maandagmorgen!
Lieke is wat sneu en heeft geen zin.
Eenmaal thuis avonds in bedje zegt ze dat het in haar hoofd zo druk was op school, en zo is ook Lieke weer een even mama's kleine meisje!

Dan nog even Mirthe haar gezondheid; ze hoest en blijft hoesten maar is niet ziek of koortsig. Haar longen klinken keurig schoon, dus geen zorgen..
Drinken doet ze niet maar eten wel!
Vanmiddag moeten haar oortjes worden uitgespoten omdat ze nieuwe oorstukjes moet laten maken bij de audicien....alweer!!!

Tijd om Lieke op te halen, dus tot later!

Reageer