Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

Samen staan we sterker!
3 nov 2009, 12:33

Omdat het deze week eigenlijk een beetje erop of eronder is wat betreft Mirthe haar voeding,
hebben Mei en ik besloten het anders te gaan doen!
Ik kan niet zelf, alleen hele dagen pappen en nathouden, zoals de arts dat zo mooi zei!
Ik heb nog twee andere meiden! Gelukkig wordt Lieke liefdevol opgevangen door Antsje en Aly!
Tot eind van dit van dit jaar brengt Mei Lieke op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag naar school. Vervolgens gaat hij rechtstreeks door naar het werk maar mag hij om 14.30 weer richting huis, of liever gezegd school, om Lieke weer op te halen.
Dit geeft mij ruimte en tijd voor Mirthe haar eten en drinken. Ze wil absoluut niet drinken uit fles of tuitbeker. Dus met veel geduld, en vaak tegen haar zin in, lepelen we papjes, fruit en groente naar binnen. Het enige positieve hieraan is dat ze wat binnen krijgt en haar intake haalt...Maar dat het zo een strijd is , tot traantjes, aan toe is heel erg sneu!
Ik hoop deze week nog bij onze eigen arts terecht te kunnen in het UMCG om haar te laten wegen. Aan de hand van haar groei zal dan worden besproken hoe en wat verder.
De sonde komt wel steeds dichter bij maar zolang ze groeit op wat wij op een dag bij haar naar binnen krijgen zal er niet snel worden besloten er eentje te plaatsen.
De artsen zien alleen het feit dát ze groeit, niet wat een enorme tijd en inspanning het vergt van ons als gezin. Mirthe zelf was ook een aantal dagen erg sneu, stilletjes en timide, en huilde veel.
Gelukkig gaat dat nu weer een stuk beter!
Mirthe is toen ze een dikke 6 maanden was hier thuis getest door Effatha (het doveninstituut).Haar ontwikkeling lag ten tijde van die test rond de 5.5 maanden! Lang niet slecht dus!!!!
Toen ze net 7 maanden was heb ik nog een vragenlijst(252vragen) in moeten vullen. Deze uitkomst was ook positief, een ontwikkeling passend bij een leeftijd van 6 maanden!
Zelf zie ik natuurlijk heel goed dat ze elke dag bij leert en haar nieuwe dingentjes eigen maakt!
Gisteren lag ze steeds op haar buik, zelf gedaan! En dan gillen omdat het op de rug toch prettiger ligt!

Vandaag zijn we naar het UMCG geweest omdat Mirthe haar oortjes schoon moesten. Donderdag maakt de audicien nieuwe oorstukjes en hoop ik dat we ze kunnen gaan gebruiken. Want sinds ze in het ziekenhuis de sterkte hebben aangepast heeft ze ze nog niet kunnen gebruiken. Ik ben dus wel heel erg nieuwsgierig of ze misschien toch iets gaat horen!
De 12de hebben we de laatste onderzoeken in het CI traject en die week erop hopen we te horen of ze wel of niet geïmplanteerd zal worden!!!Heel spannend want wij willen haar heel graag de kans geven ook maar iets te gaan horen!!!

Meike zit aan tafel te kleien, heerlijk! Maar wat was ze dwars de afgelopen dagen. Ze voelt dat er dingen gebeuren , de dingen anders gaan, dingen die mama's tijd en aandacht vragen en reageert daarop door , juist niet mee, maar tegen te werken!
Gelukkig is ze nu weer in haar sas, en mama dus ook, en omgekeerd...zo is het kringetje weer rond!

Lieke heeft het naar haar zin op school! Elke middag komt ze de klas uit lopen met hoog rode wangen van inspanning. Vol verhalen zit ze dan!
Aly is zo lief om Lieke zo nu en dan tussen de middag hier thuis te brengen en weer naar school te brengen! Wat een luxe! Want dan kan ik de tijd nemen voor Mirthe en haar pap! Lieke vind het leuk bij Antsje en haar mem en ik geloof dat we een keer met zijn alle naar de Mac Donalds gaan. Zo leuk; Lieke vertelde me dat daar plannen voor zijn, vol enthousiasme! Toen ik haar vroeg of ze wel wist wat dat was zei ze nee! Haha, wij komen hier dus eigenlijk haast nooit! Maar het klonk nu toch wel erg gezellig geloof ik." En dan het liefst zonder kleine zusjes, hoor mama!" Maar ik mag wel mee! Zo trouw aan haar moeder, die kleine , grote Lieke!

Reageer