Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

Pech onderweg, maar vol goede moed.....
10 nov 2009, 20:18

Deze week zou het begin moeten zijn van een nieuw begin, snap je? Want:
Meindert zijn zorgverlof-uurtjes zorgen voor rust tijdens de ochtend spits en vanaf 15.15 is hij weer aan de beurt en haalt hij Lieke van school....
Maandag ochtend komen 2 dames ons ondersteunen;
Tjitske zorgt voor de was en het sanitair. Sjikke is er tussen 11.00 en 14.00.Zij vangt Meike en Mirthe op terwijl ik Lieke van school haal, zij geeft Mirthe haar papje terwijl ik met de grote meiden een broodje eet.
Vanaf maandag komt er rust in de dag, alles om Mirthe heen gepland zodat ik voor haar de tijd en de handen vrij heb! Zodat ik haar haar eten kan geven zonder te pushen of tijdsdruk.Want die sonde, die willen we niet, nog niet, voorlopig niet...voorlopig nog niet...

Maar voor die bewuste maandag komt de zondag.
We willen eind van de middag nog naar Joure. Gerbrig moet een proefje rijden en we gaan haar aanmoedigen. Paardjes zijn altijd leuk!
Helaas zijn we nog maar net Surhuisterveen voorbij en dan begint de auto te stotteren en te stinken....!!!
We slaan af de paralelweg op en redden het om naar een garage te rollen...heel langzaam....
We zijn dichtbij Pake en Beppe en we worden opgehaald, nou ja alle dames uit het gezin Brouwer. Meindert blijft achter, in de kou, en wacht op de ANWB. Een anderhalf uur later wordt ook Meindert afgeleverd bij Pake en Beppe. Zonder auto!
Moet ik nog even erbij vertellen dat mijn autootje op ditzelfde moment flink wordt opgeknapt in de hoop dat hij nog door de keuring komt.
Gerbrig haar proefje is inmiddels gereden, helaas, de meiden teleurgesteld en wij, wij balen vooral heel, heel erg..(en dat is zacht uitgedrukt).
De ANWB weet Meindert te vertellen dat we een heel nieuw motorblok moeten, gaat een heleboel geld kosten en laten we dat nu niet zomaar hebben liggen....En dat extraatje wat er lag gaat op aan mijn bolide...

Die nacht liggen we wakker! Niks geen rust in het vooruitzicht...Hoe krijgen we de week rond zonder ook maar één auto? Hoe gaat Meindert naar het werk? Hoe gaan we naar school op en neer, naar alle andere afspraken heen en weer?

Weer de kalender op schoot gepakt, de treintijden opgezocht en de hulptroepen ingeschakeld.
En ja, gelukkig daar was Tjitske die tussen al deze chaos ervoor zorgt dat in ieder geval de was weer gestreken de kast in kan en de badkamer en wc's blinken!
En ook Sjikke komt, met de auto! Zo halen we Lieke tussen de middag van school....
We hebben opvang achter de hand mocht Meindert zijn trein niet halen en te laat bij school aankomen...

We hebben het weer gered!!!!Maar we kunnen het niet alleen, wederom!

O, mijn auto kan weer een jaartje mee en Meindert rijdt voorlopig in een leenauto....

Reageer