Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

Onverwacht goed(?) nieuws....
18 dec 2009, 15:30

UMCG , 11.00....
Mirthe haar gehoorapparaatjes worden op zijn allersterkst ingesteld...
De audioloog komt er bij. Mirthe slaapt in de wagen, tussen 2 grote luidsprekers in.
Gehoorapparaatjes aan, volume op 60 decibel en knallen maar! Wij kijken , samen met de audioloog of Mirthe reageert...
En ja hoor! Daar zien we Mirthe haar ogen nog groter worden en de armpjes slaan wijd uit een!!!!
Mirthe hoort iets!!!!
Hoewel dit natuurlijk heel erg goed nieuws is is het ook weer een nieuwe golf die we bevaren moeten. De koers richting implanteren neemt een omweg...
Mirthe moet haar roze sieraden zoveel mogelijk dragen de komende weken. Ik moet opletten of ze geluid waar neemt, wat en wanneer...
Maar vindt Mirthe het vervelend en gaat ze ervan huilen dan stoppen we hier mee. De apparaatjes staan zo ontzettend sterk afgesteld dat het misschien ook pijn kan doen, of haar enorm laat schrikken....En dit is niet de bedoeling!
Begin januari wordt ze weer getest. Is dat wat ze hoort goed genoeg om door te gaan met de gehoorapparaatjes, of is slecht genoeg voor een CI.
We zijn even teleurgesteld en moeten inzien dat het eigenlijk goed nieuws is; Mirthe hoort iets!!!
En horen is mooi, of het nu met gehoorapparaatjes of met een CI is!

Nog een beetje van slag gaan we naar de volgende afspraak, dhr Doedens. Mirthe heeft weer erg veel problemen wat betreft het eten. Haar intake (de dagelijkse hoeveelheid die ze binnen moet krijgen ) haalt ze niet. Ook is ze afgevallen.
We bespreken of het plaatsen van een sonde een oplossing is. De arts neemt de tijd voor ons en ziet het probleem, de tijd die het mij kost, de tranen die vloeien zodra ons meisjes in de kinderstoel zit.
Maar voorlopig gaan we zo door. Maar we beperken de tijd die we besteden aan een hapje tot een kwartier. Geen uur lang pushen of dwingen.
Omdat een sonde vlak langs het binnen orgaan van het oor wordt geplaatst geeft dit kans op oorontsteking en dit moeten we voorkomen.
Doedens geeft verder ook aan dat het een "gevaarlijke" tijd is voor Mirthe wat betreft kinderziektes, virussen en bacteriën...
We moeten zien te voorkomen dat Mirthe ziek wordt. Geen zieke of verkouden mensen over de vloer, en als we ziekte in huis hebben Mirthe uit logeren sturen....

Zorgen dus, maar zeker ook goed nieuws!

Reageer