Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

Op deze zondagmiddag....;
17 jan 2010, 15:09

....Lieke en Meike druk aan het spelen in de speelkamer. Mirthe ligt lekker te slapen...
schaatsen ervoor op de tv...

Op zo een dag als vandaag kan ik kaast niet stoppen met glimlachen en besef ik me heel goed hoe rijk we zijn;

Vanmorgen heeft Meindert de beestjes gevoerd, de meiden lekker mee naar buiten en ze komen binnen met in elke hand een ei (vers van onze eigen kippen!) en knalrode wangetjes! Trots glimlach ik naar ze terwijl ik ze uit hun skipakjes help!

Ik heb , heel huislijk, een kopje koffie klaar staan en we kletsen even bij.
Lieke en Meike pakken hun spel weer op.
De playmobiel is weer helemaal in, samen met het poppenhuis waar de poppetjes wonen als ze niet met de Ark van Noach uit varen zijn. Als ik ze zo bezig zie is het net of ze nooit ruzie hebben, en in mezelf moet ik lachen om dat idee...

Ik kan het vervolgens niet laten en pak de laptop er bij waar ik Muriel haar levensverhaal lees...Ik ben , wederom, diep onder de indruk van alle verhalen die achter " onze mc kindertjes" schuil gaan...Maar ben ik ook blij dat ik deze moeders en hun bijzondere kinderen heb leren kennen, weer een verrijking erbij!

Als ik hoor dat Mirthe wakker is pak ik haar op en knuffel haar fijn, zo blij dat ze er is!
We oefenen op de bank het zitten en soms lukt het zo maar even en kan ze haar zelf rechtop houden en corrigeren als ze voorover dreigt te vallen! Zo trots ben ik dan, en weer die glimlach op mijn gezicht!

Traditie getrouw doen we tussen de middag soep met brood en een vleesje en zonder enige moeite snoept Mirthe de een na de andere broodkorst op! Flinke meid van mama! Ook de pap gaat erin als, ja...pap!
En zomaar, voor de zoveelste keer vandaag, zwelt mijn moederhart van trots!

Wat geniet ik van een dag als deze, die hebben we maar weer...En wat nog komen gaat...ach dat zien we dan wel weer!

Reageer