Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

...Dat komt aan.....
20 jan 2010, 20:03

.....Vandaag was de fysio er weer;
Zoals ik vele malen vaker heb gedaan vraag ik haar ook nu hoe Mirthe het doet. Meestal ontwijkt ze deze vraag en krijg ik niet echt een antwoord.
Vandaag, nadat ik haar er op gewezen heb dat ze over twee maanden al een jaar wordt, komt ze met een antwoord, en dat antwoord doet pijn...

Mirthe haar ruggetje wordt steeds sterker. Maar...
om echt functioneel te kunnen zitten, (spelend en etend) moet Mirthe eerst haar goed kunnen oprichten als ze op haar buik ligt. Dit oefenen we nu al vele maanden op allerlei verschillende manieren. Maar Mirthe haar rechter arm weet niet dat hij ook mee moet doen... Wanneer je haar een speelgoedje in dat vuistje vouwt weet ze niet dat ze het vast heeft...
Het linkje ontbreekt...Zo een belangrijk linkje, de eerste stap op weg naar zitten lukt niet en dat maakt de verdere weg ook heel, heel moeilijk, misschien wel onmogelijk.
Ik weet dat jullie ook kindjes hebben die pas later konden zitten maar bij Mirthe heeft het niet alleen te maken met balans, evenwicht en coördinatie, ze heeft eigenlijk domweg de middelen niet tot haar beschikking; Haar rechterarm!

Ik weet het even niet meer...Ik heb altijd gezegd als ze maar kan zitten, lopen hoeft dan niet eens...

Mirthe is sterk, pienter en een vechtertje maar of ze hier nu zelf wat aan kan doen?

Reageer