Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

2 maart!
15 feb 2010, 16:58

Vandaag over 2 weken zal Mirthe worden opgenomen in het UMCG. Die dag zal vooral bestaan uit voorbereiden en ons instaleren.
Dinsdag 2 maart vindt de operatie plaats.
Vandaag is ons uitgelegd hoe deze in zijn werk gaat en als mama van dat mooie kleine meisje moet je dan wel even slikken...Al dat gesnij, gehak en gedoe in dat koppie van ons poppie....
Mirthe wordt ook geënt tegen hersenvlies ontsteking omdat de kans daarop aanwezig is, juist bij een ci-implantatie...En bij Mirthe is de kans nog weer iets groter. Haar evenwichts buisjes zijn aan beide kanten open waardoor het binnenoor ook makkelijker toegankelijk is voor bacteriën.
Ze zullen een uur of 5 met haar bezig zijn en dan krijgen we een belletje en mogen we naar haar toe!
Ik blijf ook snachts bij haar en overdag wisselen we elkaar af.Omdat mijn ouders in Eelde wonen, een kwartiertje van het UMCG, zullen we die week bij hun logeren...Lieke heeft dus een extra weekje vakantie, maar of ons bolleboosje daar nu zo blij mee zal zijn?

Na de operatie moet eerst de wond herstellen. Een week of 5 later wordt de spoel, het uitwendige gedeelte geplaats.We hebben net gekozen voor een huidkleurig spoeltje plus oorhanger...
Nog een aantal weken later begint wat ze noemen het revalideren en afstelllen van de programma's.
Dan zal er worden gekeken wat Mirthe waarneemt..
Maar omdat Mirthe niet alleen maar doof is maar ook verstandelijk achter/beperkt moeten we onze verwachtingen niet te hoog leggen..
Er zal vooral meer tijd overheen gaan voor ze de geluiden intrepeteren zal....
Toch zagen de artsen wel dat onze Mirthe een heldere tante is en hebben ook hun wel bepaalde verwachtingen van ons meisje!

We weten dat het een langdurig traject zal worden...Maar we hebben het ervoor over en Mirthe kan 110% inzet van ons verwachten!!!!
En ik heb er alle vertrouwen in dat Mirthe zelf ook voor niet minder dan 100% haar best gaat doe

Reageer