Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

29 mei 2010, 20:30

Eigenlijk ging het al een kleine 2 weken niet zo goed meer met eten. Nu was het nooit een feestje voor Mirthe maar we hadden een goed ritme gevonden en Mirthe at dat wat ze eten moest.
Tot twee weken geleden. Mirthe begon met kokhalzen en als je haar dan nog 1 hapje gaf, spuugde ze alles uit.Net als of ze wilde zeggen:
" ik hoef niet meer!"

Donderdag ben ik eind van de middag nog met haar na het UMCG gereden. Daar weten ze dat wij niet zomaar opgeven en is dus de sonde geplaatst. Mirthe moest hier van zo ontzettend spugen dat deze sonde er weer uit kwam. Niet wetende natuurlijk, dat nu alles weer opnieuw moest... Ze vocht ook nu weer maar gelukkig bleef hij nu wel zitten. Haar kleine wangetje vol pleisters anders trekt ze hem eraf...
Zo zijn we naar huis gereden. De pomp aangevraagd en tot die er is gaf ik haar de voeding via een spuit. Heel langzaam aan, maar ook nu weer hetzelfde ritueel. Halverwege kokhalzen en spugen.
Zo kon ik het niet langer volhouden; voeding geven, uitspugen, in bad, voeding geven, uitspugen, in bad...
Dus weer richting UMCG. Daar beslissen we met zijn alle , in afwachting van de pomp thuis, dat Mirthe wordt opgenomen en continu aan de sonde voeding gaat. Op deze manier krijgt ze de hele dag door een heel klein beetje. Helaas was in het UMCG geen bedje voor haar. Dus weer in de auto en op naar Leeuwarden. Wat een prachtige kinderafdeling hebben ze daar! En een kamertje voor ons alleen, met een, redelijk, comfortabel bed voor mama!
Die middag en nacht loopt de voeding en Mirthe houdt het binnen. Na haar badje laat ik haar even los van de sonde. Om 10 uur zetten we de pomp aan, 100 ml in een half uur. Maar al snel gaat het mis en spuugt ze. We stellen de pomp in op 100 ml in het uur, maar toch komt alles eruit en daar gaan we weer, in bad!
Inmiddels is thuis de pomp gearriveerd en we besloten toch naar huis te gaan. Met de juiste instructies durven we het aan.
Vandaag en morgen zorgen we dat ze 600 ml binnen krijgt. Elk uur 30 ml. Morgen elk uur 50 ml...
Nu zie je dus daar waar Mirthe is ook een blauw rugzakje. Hier zit haar pomp in. Natuurlijk willen haar wil graag op 5 voedingen op een dag, want de hele dag vast aan een draadje, die weer vast zit aan een blauw rugzakje....Dat is niks voor zo een actief, blij , klein meisje!!!

Natasja

Reageer