Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

Ja, Mirthe Hoorde!!!!!!!
31 mei 2010, 12:17

Vanmorgen om half 9 was het dan zo ver...op naar het UMCG voor de eerste afregeling.....
Helaas een kleine tussenstop bij de kinderafdeling omdat Mirthe haar sonde voedings pomp verstopt zat en Mirthe kan op een lege maag natuurlijk niet presteren!
Gelukkig was dit probleem snel verholpen en gingen we vol zenuwen richting afdeling KNO.
Dokter Maat had alles al uitgestald en gaf een snelle uitleg over al de attributen die bij het CI horen.
Want hij wist wel waar we voor kwamen en dat je als ouder echt niet langer kan wachten als je eenmaal op dit punt bent aangekomen...
Hij plaats de hanger achter Mirthe haar linker oortje, en het spoeltje vindt zelf zijn weg naar het magneetje in haar hoofdje en blijft zo zitten.
Maar de oorhanger is groot en zwaar aan Mirthe haar kleine oortje en tijdens het afstellen valt hij dan ook een aantal keren af.
Hij vertelt dat we bij het eerste programma gaan beginnen. De meest zachte frequentie. We moeten gewoon doorgaan met praten en met haar spelen...
Al heel snel zien we reactie; Mirthe kijkt mij vragend aan en maakt een pruillip, dan rollen de traantjes over haar wangen...
Omdat het hangertje van haar oortje valt beginnen we opnieuw, we twijfelen zelf nog wel een beetje. Zal dit het echt zijn!?
Dit keer roepen we haar, ze zal eerst de ritmes herkennen. En ja, ook nu een heel verdrietig meisje, die niet weet wat haar overkomt!
Veder dan dit gaan we vandaag niet. Mirthe moet er niet bang voor worden...
Het is heel positief dat ze al op dit eerste programma reageerde. Dit geeft tonen zo zacht dat wij ze niet meer horen en Mirthe over een week of twee ook niet meer...Dan ga je naar het tweede programma en zo zal ze steeds beter en meer gaan horen.
Nu is het eerst aan ons haar te wennen aan de oorhanger en de spoel. Dit moet natuurlijk wel blijven zitten.
En een paar keer op een dag ga ik met haar zitten , ga in mijn handen klappen of trommelen, als er maar ritme in zit...Ik zet haar CI dan aan en dan is het aan haar of ze dit hoort en wat ze ervan vindt....Als ze hier niet langer om huilt....kan je een stapje verder..
Heel intensief dus....Maar het is het waard!!!!
Mirthe is het waard!!

Reageer