Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

Rust en Regelmaat in Huize Brouwer.....
24 jun 2010, 20:19

Terwijl ik "onbekommerd" aan het werk was op de BSO in Kollum, had Meindert een gesprek met onze kinderarts, zijn rechterhand Hanny en de diëtiste.

Mirthe laat een heel wisselend beeld zien als het aan komt op het zelf eten, de inlooptijd van de sondevoeding en het spugen. Ze zal nooit helemaal van het spugen afkomen, maar met de medicatie tegen de reflux en de langzame doorstroming van haar voeding, zal het wel minder worden.

Het uiteindelijke doel van deze opname was te onderzoeken waarom ze zo makkelijk haar eten uitspuugt. De oorzaak daarvoor is de reflux.
Dit is grotendeels verholpen door de medicatie
(nexium en mortilium).
We zien zeker verschil nu Mirthe deze medicijnen krijgt. Maar ze blijft ook gewoon een dametje met een willetje en een sterk karaktertje. Als ze geen hapje wil neemt ze hem ook echt niet!
Dit gaan we als volgt aanpakken:
Om 7.00 bieden we Mirthe 50ml pap, met de lepel. Mirthe heeft tot 7.15 om hier lekker van te gaan eten, of niet. Hoe dank ook, om 7.15 gaat de sondevoeding aan en die loopt tot half 9.
Zo zal het ook tussen de middag gaan en voor de warme hap....
Hier is voor gekozen omdat we weten dat ze grotendeels zal groeien van de sondevoeding en niet van die paar hapjes fruit e.d die ze op een dag binnen krijgt. We kijken een half jaar aan hoe dit gaat met de gewone neus sonde. Blijkt idd dat Mirthe het vooral moet hebben van de sondevoeding dan zal er een peg sonde worden geplaatst.

Mirthe "doet" het nu eenmaal het beste als alles rustig en met regelmaat verloopt. Geen drukte en verrassingen. Dan zit ze het lekkerst in haar vel. Als ze niet in haar hummetje is reageert ze eigenlijk direct door dat gene te doen/laten waar ze zelf controle over heeft: Eten/Spugen

Dit strakke regime wat nu gaat waaien door Huize Brouwer zal natuurlijk van invloed zijn op ons allemaal.
Daarom zit ik er wel over na te denken Mirthe 1 of 2 dagen/dagdelen naar een Medisch Kinderdagverblijf te laten gaan. Zodat we hier thuis ook nog eens wat spontaan kunnen doen en ik denk ook dat Mirthe het heel leuk zal vinden. In het UMCG zie ik ook steeds weer hoe gezellig ze andere kindjes vindt en hoe leuk ze het vindt als de Pedagogisch Medewerksters met haar spelen in de speelkamer.

Op advies van onze kinderarts! storten wij ons zaterdag avond in het Dorpsfeest! Lieke en Meike gaan een nachtje logeren bij opa en oma en wij gaan samen de feestttent in!
Mirthe halen we zondag met zijn alle weer op,
en nu maar hopen dat ze het goed zal reageren op het schema en we haar thuis kunnen houden!

Reageer