Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

Komen ze of komen ze niet?
4 jul 2010, 21:29

De waterpokken heersen. Lieke haar klas wordt geplaagd door jeuk en vlekjes! Nu heeft Lieke ze zelf al gehad. Meike en Mirthe echter nog niet.
De kinderarts heeft ervoor gewaarschuwd; Mirthe zal ze krijgen, dat kan niet anders....Nu zijn de waterpokken niet de boosdoeners waar wij bang voor moeten zijn. Er is echter wel een bacterie die, als de waterpokken bijna zijn verdwenen, de kop op steekt. Deze vindt namelijk makkelijk zijn weg in een lijfje met weinig weerstand, wat het geval is tijdens de laatste fase van de waterpokken. Mirthe zal uit voorzorg dan een kuurtje krijgen...en mogelijk worden opgenomen.
Dan nog een kinderziekte waar we om moeten denken. Een coassistent die Mirthe 4 juni tijdens haar opname heeft gezien heeft de bof! Mirthe is hier pas tegen ingeënt op 19 mei en is dus nog niet resistent genoeg.....

Het is nu afwachten... De pokjes kunnen hun kopje opsteken tussen nu en 3 weken.... Meestal zijn kinderen eerst verkouden en gewoon niet helemaal fit. Mirthe haar neusje wordt al versierd door snottebellen. En sinds vrijdag houdt ze haar voeding alleen binnen als we dit haar half om half geven met water....De eerste dunne luier is inmiddels ook gesignaleerd. De eigenlijke vlekjes? Tja, in haar nekje is ze erg bont maar deze lijken meer op warmte bultjes. Ik blijf haar maar goed in de gaten houden.
Vandaag leek ze een stukje beter dan gisteren en heeft ze haar zelf , zo nu en dan, best vermaakt in het camping bedje onder de appelboom!

De pokjes zullen ook Meike niet sparen aangezien ze vorige week maar ook morgen en overmorgen weer met Lieke mee naar groep 1 mag.
De dames zijn de hele dag zo ontzettend lief geweest! Ongelooflijk hoe ze samen kunnen spelen deze zusjes!!!De hele dag rennen ze door de tuin van het zwembad naar de trampoline en als het ze te heet wordt spelen ze in de speelkamer met hun verzameling Barby's, Poppen, My Little Pony en ander meidenspul. Het zwembad, een pretpark of dierentuin hebben onze meiden niet nodig voor een geslaagde dag!

Om deze dag gezellig af te sluiten hebben we de bbq maar weer aangestoken...Daarna aan het ijs, de meiden spetteren nog even in het zwembad en dansen op de trampoline in het rond, eerst in hun prinsessen jurkjes, later in hun blote billen! Makkelijk want die blote billen konden wel een douche gebruiken. Tandjes poetsen, verhaaltje lezen en een mooie droom uit zoeken.....!
Lieke zal dromen van zwemles, waar we vandaag een kijkje hebben genomen. Meike van de BBQ....
en ik?
Ach, van al die mooie, lieve leuke, grappige en ontroerende momenten van vandaag staat met stip op nummer 1: Mirthe die niet heeft gespuugd!!!
Mijn droom heb ik dus ook al uitgezocht....meer van dit soort dagen!!!
Want o wat had ik dit nodig. Ik loop op mijn tenen en doe enorm mijn best te blijven genieten van het leven. Het doet zo een pijn Mirthe in gevecht te zien tegen haar eten. Nooit had ik gedacht dat dit Mirthe haar grootste probleem zou worden. Ik was bang voor het feit dat ze doof is, het feit dat ze anders is, achter in haar ontwikkeling is....Maar wat heeft ze ons hier in verrast! Mirthe is een (eigen)wijs , bijdehand en helder meisje....waarom lukt zoiets simpels als eten dan niet?
Woensdag moet ik met haar naar de neuroloog, zal ik wel even flink met haar pronken. Ze was nog maar een maand of 4 toen hij haar voor het laatst zag, tijdens de uitslag van de MRI. Zijn woorden toen;
Dit meisje zal ernstig meervoudig gehandicapt zijn, weinig tot geen contact maken en nooit enige actie-reactie laten zien....
Poeh he, zat hij even fout en gelukkig maar!!!!

Reageer