Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

Mirthe te goed!
1 sep 2010, 20:47

Gisteren een intake gesprek gehad op het Revalidatie Beatrix Oord, te Haren, dit is een onderdeel van het UMCG en we zijn hier naar doorverwezen door onze neuroloog. Hier zijn ze gespecialiseerd in het begeleiden van kindjes met een motorische beperking. Zoals Mirthe en haar rechterhandje.

Eerst nog even dit: Natuurlijk had ik mij goed voorbereid en gelezen dat ze niet alleen therapie geven maar ook peutergroepen hebben. Op die groep zitten 5 kindjes, er worden groepsactiviteiten gedaan en daarnaast krijgt elk kindje fysio, logo, ergo of wat hij of zij maar nodig heeft. Dit leek mij in de eerste instantie een heel mooi plekje voor Mirthe. Want en ze krijgt alle hulp die ze nodig heeft en ze is een aantal dagdelen van huis, wat mij wat zal ontlasten. Twee vliegen in een klap dus. Maar...dan moet ze eerst twee jaar zijn , zo staat op de site vermeld.
Wat wel een mogelijkheid is is 1 keer per week therapie en elders een "onderkomen" voor haar zoeken, waar ze haar therapie oefenen en voortzetten.
Dus na verder zoeken terecht gekomen bij Het Bijhus in Drachten. Waar eigenlijk vooral kindjes met een verstandelijke beperking verblijven en daarbij wel fysio en dergelijke krijgen. Haar eventuele plaatsing daar hangt af van telefoontje van het zorgkantoor volgende week. Toch al een spannende week omdat Mirthe dan geopereerd wordt en haar PEG sonde krijgt.....

Oké, de in intake op Beatrix Oord: Het komt er eigenlijk op neer dat Mirthe volgens de revalidatie arts te goed zou zijn voor het Bijehus. Geweldig nieuws natuurlijk..!!!
Mirthe zou volgens deze arts het prima aankunnen op de peuter groep aldaar!
Natuurlijk is dit wat je horen wilt en om er nog maar een schepje boven op te doen zegt ze me ook , na wat onderzoek, dat ze bij Mirthe geen achterstand ziet in haar ontwikkeling/cognitieve vaardigheden.!
Trots ben ik, supertrots, maar hoe nu verder? Alles wat ik in mijn hoofd zo mooi geregeld heb en binnenkort dan echt vorm zou krijgen staat dus weer te wankelen...
We sluiten het gesprek af en er wordt mij geadviseerd eerst ook eens een kijkje te nemen op het revalidatie centrum in Beetsterzwaag, omdat dat dichter bij huis is en het zelfde bieden kan.

Ik heb een uur de tijd, al rijdende naar huis, om over dit gesprek na te denken maar kan het nog geen plaatsje geven.
Vooral die ene zin blijft me bij: Mirthe is te goed! Ze is niet achter in haar verstandelijke ontwikkeling!
Ik kijk naar de folder waar de dagdelen van de peutergroep op staan geschreven....Maandag, woensdag en donderdag middag zijn vrij....voor Mirthe.
Maar ik moet echt eerst naar Beetsterzwaag...
Ik weet niet of hun Mirthe ook al een voorsprongetje gunnen en haar laten meedraaien in de Peutergroep....
Ik weet niet of het zorgkantoor een plaatsje op De Bijtjes zal toezeggen of afwijzen
Ik weet niet hoe ik hier ook nog de peuter groep voor doven kindjes bij in moet plannen....

. ...Ik weet het niet......

Eigenlijk weet ik nog steeds maar 1 ding heel zeker!
Mirthe zal een plaatsje krijgen die het beste bij haar zal passen! Want wat is het prachtig dit soort goede berichten te krijgen!
Thuis zien we het met onze eigen ogen gebeuren; Mirthe gaat zo hard vooruit; Vandaag gebaarde ze "bad" en "hond"....

"Lieve, Kleine, Grote Meid van mama...blijf jij mama haar plannen maar heerlijk in de war schoppen!

Reageer