Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

Wat gaat ze hard!
22 apr, 20:46

Die lieve, kleine Mirthe van ons gaat zo ontzettend vooruit wat betreft communicatie. Ze kan zelf steeds beter duidelijk maken wat ze wel of niet wil. Door middel van woorden te gebaren of te wijzen. Maar ze roept ook om haar mama in gebaren taal. Of gisteren; Ik was aan het eten koken en hoorde de telefoon niet. Komt die kleine wijsneus naar me toe en maakt het gebaar van "mama" en vervolgens die van " telefoon"!
Sociaal gezien "groeit" ze ook; Vanmiddag sloeg ze naar Meike, die vervolgens moest huilen. Toen boog Mirthe naar Meike toe en ging haar kusjes geven en aaien, zei er ook "aaaai" bij.
Ze gaat nu 5 dagen in de week naar het Bijehus . Ik breng haar zelf 3 dagen en gebaar op vaste punten dat we gaan spelen bij de bijtjes. Nu was mevrouwtje me laatst voor en met een dikke glimlach op haar snoetje en stralende oogjes, gebaarde Mirthe , op de desbetreffende rotonde "bijtjes". Altijd komt ze vrolijk zwaaiend terug. Zit te lachen en te trappelen van ongeduld wanneer ze hier voor komt rijden.
Heerlijk haar zo blij thuis te zien komen! En hoewel ik Lieke en Meike nooit op deze jonge leeftijd 5 dagen in de week op een kinderdagverblijf zou hebben geplaatst zie ik dat het voor Mirthe echt het beste is! En dus voor ons ook!!!

Reageer