Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

Twijfels en Trots
6 jul, 11:11

Zo vandaag en bezoekje gebracht aan de revalidatie arts van Revalidatie Oord LyndenSteyn. Ze had spreekuur op het Bijehus.
Omdat Mirthe nog niet fit is ben ik samen met haar naar het Bijehus gereden. Mirthe had er zin in en wilde niet daar zijn waar de arts en de fysio op haar zaten te wachten, maar ze wilde naar haar eigen groep!
Dus daar even meegedaan met de kring en zo laten zien wat ze allemaal kan met haar beide handjes; een visje maken (visje, visje in het water..), muziek maken...

Terwijl Mirthe gezellig meedoet met haar vriendjes en vriendinnetjes bespreken wij haar ontwikkeling/vorderingen. De fysio verteld vol enthousiasme hoe goed Mirthe het doet; Hoe haar handfunctie rechts is verbeterd, hoe ze kan zitten , kontje schuiven en haar zelf op kan vangen en steun kan nemen op beide handjes! Er wordt gevraagd naar haar voeding maar hier maken we niet te veel woorden aan vuil. We zijn zo blij met haar ontwikkeling en dat ze niet zelf eet dat nemen we voorlopig voor lief. Ze is nu sterk genoeg om te doen wat ze zo graag wil; bewegen!

Wat ik zelf natuurlijk heel graag wilde weten is de mogelijkheid of Mirthe zal lopen...Ze doet zo haar best! Er bestaat een test die hier uitsluitsel in zal kunnen geven. Deze test zal binnenkort door de fysio worden afgenomen. Het feit dat Mirthe zo ontzettend graag wil helpt natuurlijk maar het moet ook kunnen...Voorlopig zal de fysio met haar oefenen in de statafel en kan ze lopen in haar loophulp.
Als ik terug denk aan de eerste dagen van Mirthe haar jonge leventje, de uitslagen en negatieve vooruitzichten, kan ik niet anders dan ontzettend trots zijn!!!! Wat heeft ze veel bereikt zeg, ons kleine meisje wat volgens de artsen "alleen maar zou liggen en al helemaal niet sociaal zou zijn"


Ik heb nog even gesproken met Mirthe haar groepsleidster over Mirthe haar plaatsing op de Bijtjes, op de brede school. Ik vind het zelf namelijk best wel een hele stap en vraag me af of Mirthe dit wel aankan. Ook de groepsleidster heeft haar twijfels. Niet zozeer over haar kunnen en leervermogen , maar sociaal emotioneel gezien. Mirthe is nog maar twee en half...De leeftijd voor twee dagdelen op de peuterspeelzaal, niet voor 10 dagdelen op "school"....
Ik wil niet dat ons kleine meisje teveel moet kunnen...Ik zal een gesprek aanvragen met het Bijehus en hoop eigenlijk zelf op een combinatie van de groepen uit te komen...

Goed, Mirthe is moe....ik breng haar op bedje. Het is maar goed dat ze zelf niet weet wat een grote plannen we voor haar hebben...Laat haar maar dromen...en wie weet komen dromen uit!

Reageer