Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

Ierland
23-08-11 30-08-11
Terug in de tijd

Wanneer we na een uur vliegen landen op Dublin Airport zetten we ons horloge een uur terug.
Terug in de tijd.
Geen tijd verloren....

Over de wegen, hobbelig en vol gaten, door de heuvels. Twee slapende meisjes op de achterbank. Het voelt als thuiskomen. Ik lees de kaart en Meindert rijdt; Links! Geen TomTom of andere navigatie.
Terug in de tijd.
Geen tijd te verliezen...

Door de dorpjes en langs de winkels met ouderwetse gevels. De huizen geverfd in roze en geel. Oude vrouwtjes nog net zo gekleed als toen ik hier 11 jaar geleden voor het eerst kwam.
Terug in de tijd.
De tijd heeft hier stilgestaan...

Het is donker als we de steile oprit oprijden. Lieke en Meike zijn wakker. Boven vinden ze hun slaapkamer, roze en bloemetjes overal. In de prachtig opgemaakte bedden slapen ze als roosjes. Beneden steekt Meindert met turf, de openhaard aan.
Terug in de tijd.
Tijd voor samen zijn...

Dag in dag uit trekken we er op uit. We laten Lieke en Meike al het natuurschoon zien wat Noord Ierland te bieden heeft. We zien watervallen, kastelen en stranden. Maken een boottocht en pootjebaden in de zee. In de middag genieten we van onze picknick temidden al het natuurschoon. "Ik wist niet dat er zoveel groenen waren" aldus Meike.
Onze flinke meiden klimmen bergen op en huppelen heuvels af. Klagen niet. Het kasteel fascineert hen. De ridders en jonkvrouwen in hun prachtige kledij. Wie wil er nu naar de Efteling als je je hier echt in Sprookjes waant.
Terug in de tijd.
Tijd om te genieten...

Mijn gedachten brengen mij terug in de tijd .Naar toen we nog een "gewoon" gezin waren. Genieten leek toen zoveel makkelijker. Bezinning. Dan voel ik die leegte. Ons gezin niet compleet. Er is een gemis; Mirthe...

"Time Flies when youre having fun".En zo zijn we weer thuis. Waar we worden overladen met knuffels en kusjes. En wanneer ik Mirthe haar armpjes om mijn nek voel wens ik dat de tijd heel even stil kan blijven staan. Dit is pas genieten!!!

Home Sweet Home!

Reageer