Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

Orthopedische schoentjes, Spalkjes en een e.e.g....
28 sep, 14:13

Mirthe was vanmorgen in de war: waar is het busje en waarom ga ik niet naar de Bijtjes?
Daarom; om 9.30 fijn voorin bij mama in de auto naar het UMCG gereden voor een bezoekje aan de neuroloog.
Deze beste man had Mirthe voor het laatst gezien in juli 2010 en was behoorlijk onder de indruk van de ontwikkeling die Mirthe sinds dien heeft doorgemaakt.
Mirthe liet haar van haar beste kant zien; zat gezellig thee te drinken op de grond met een knuffel en een serviesje, en liet duidelijk "ja" en "nee" horen wanneer de arts wat van plan was, wat mevrouwtje niet zag zitten.(..die arts die ooit zei dat ze niet sociaal vaardig zou zijn.. )
Tijdens het lichamelijk onderzoek constateerde ook deze arts dat Mirthe haar rechtervoetje erg in spitsstand staat. Maar ook dat deze hoge spierspanning zich niet beperkt tot rechts maar ook links is waar te nemen. Spalkjes voor de nacht kunnen ervoor zorgen dat Mirthe haar pezen niet verkorten.
Omdat de arts ervan uit gaat dat Mirthe zal lopen!!( jaja, diezelfde arts die ooit zei dat ze nooit iets zou kunnen behalve liggen... ) lijkt het hem verstandig orthopedische schoentjes aan te laten meten.
Nu had de fysio dit ook al met mij besproken en daar gaan we nu dus mee bezig.
Het gene waar ik het meest tegen op zag, kwam als laatst ter sprake; Epilepsie of niet?
De arts ging er al steeds van uit dat met een hersenafwijking als die van Mirthe dit haast niet onvermijdelijk is, (maar ja hij zat er wel vaker een beetje naast...)Toen ik hem vertelde dat Mirthe nachts soms even stopt met ademhalen, vervolgens met een schok wakker wordt , haar oogjes weg draait en weer door slaapt, bevestigde dit zijn verwachting. Juist omdat dit alleen nachts gebeurt is volgens hem rede tot bezorgdheid, en vandaar dus een e.e.g.
Het gefladder wat Mirthe steeds vaker laat zien als uiting van haar emoties is ook een typisch symptoom van kindjes met een hersenafwijking (wat klinkt dat toch naar...)Het is een autistisch trekje, waarbij hij benadrukte dat dat niet inhoudt dat Mirthe autistisch is! Net als het niet kunnen verdragen dat de dingen anders gaan als anders....ook dat vindt Mirthe moeilijk.

Ik ben blij dat we dit maar weer gehad hebben, al komt er weer heel wat achter weg. Hoe zal het gaan met de e.e.g.? Mirthe gaat echt niet een goed uur stil liggen op een onderzoek bankje met draadjes en plakkertjes overal op haar lijfje en hoofdje...? Nou ja, dat zien we 18 oktober wel...
26 oktober is dan het consult bij de revalidatie arts en kan de eerste stap worden gemaakt op weg naar nieuw schoeisel! Omdat dit me toch wat te lang duurt en Mirthe haar voetjes maar door groeien gaan we zo toch eerst nog maar een paar gewone, maar goede kinderschoenen kopen!
Ook nog maar even naar de Speel-o -theek. Mirthe is erg druk in de weer met kaartjes en plaatjes bij elkaar zoeken, dus maar ff neuzen wat ze nog hebben staan op dit gebied.

Elke keer weer wanneer ik met Mirthe een afspraak heb kan ik niet anders dan stralen van trots! Want wat is ons kleine meisje een doorzetter!

Reageer