Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

2 november 2011 - Uitslag eeg.....

Wat lief dat jullie zo meeleven..!
De neuroloog belde om 4 uur, hij was vriendelijk en rustig. Op de eeg was duidelijk een subtiele maar consistente epileptische activiteit te zien.
De informatie die hij hieruit kon lezen komt overeen met wat ik nachts, en een enkele keer overdag , zie. Bij Mirthe uit zich dit in absences.
De neuroloog gaf aan dat ik dus juist zat met mijn vermoedens en complimenteerde mij met het feit dat ik mijn meisje zo goed kan zien/lezen. Mirthe krijgt per direct medicatie voorgeschreven. We moeten haar goed observeren want het is niet de bedoeling dat ze hinder ondervindt van eventuele bijwerkingen. Deze medicatie vindt hij nodig omdat dit beeld van epilepsie wordt verwacht bij haar ziektebeeld. En altijd wordt behandeld met medicijnen, onafhankelijk van de symptomen.
Ik ben er best van geschrokken maar ben ook gerust gesteld. Wederom liet mijn moeder gevoel mij niet in de steek.
Ik hoop dat de medicijnen rust brengen in Mirthe haar hoofdje, zonder haar ontwikkeling te schaden.
Mirthe is op het moment een echte peuter en het huis is een grote ontdekking voor haar: keukenlades, prullenbakken, de gieter met water, een rol wc papier...alles trekt ze open en haalt ze overhoop.
Heerlijk maar ook erg vermoeiend
Zo was ik haar eind van de middag even kwijt en waar was mevrouwtje? Die stond haar handjes te wassen aan het wastafeltje in de wc!

Reageer