Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

Vanmorgen kwam Daniella van Kentalis op bezoek.Een paar maanden geleden heeft zij filmopnames gemaakt van Mirthe. Zij houdt Mirthe haar communicatieve ontwikkeling in de gaten. Tussen de laatste keer filmen en die keer daar voor zit een jaar.Wat een enorm verschil laat Mirthe zien zeg! Van een breekbaar meisje, die veel huilt en ongenoegen laat zien, naar een mollige peuter die heel goed weet wat ze wil!
Ik heb voor deze bespreking een lijst ontvangen.Op die lijst 144 woorden. Ik geef aan of Mirthe dit woord begrijpt en / of zelf kan gebaren. De eerste keer was dit heel minimaal. Nu kan ik achter 56 gebaren een "Ja" aankruisen wat betreft begrip. En op 27, wat betreft het zelf gebaren!
Mirthe scoort keurig! Haar taal ontwikkeling zit rond de kalender leeftijd van 18 maanden!Zo trots!
We hebben handvaten gekregen hoe dit nog verder uit te bouwen.En we weten zeker dat als Daniella over een half jaar weer komt filmen, Mirthe dan weer zal laten zien wat ze heeft bijgeleerd!

Reageer  

Reactie van Dees op 21 december 2011
Zo fijn om te lezen, ik kon hier alleen maar jaloers over zijn, dat begrip van taal of nog belangrijker misschien wel het uitdrukken daarvan.
Ik dacht dat het bij Reza niet zou komen totdat hij nu ineens zwaait als ik zeg "zwaai eens naar" of dat hij wijst als ik zeg "waar is" Het is allemaal nog heel pril maar nu begrijp ik meer hoe bijzonder dat is, die omslag. Ik ben blij mét jou. Hoop doet leven en onze kindjes geven ons toch een partij hoop, hadden we een jaar geleden weer allemaal niet gedacht dat we zo ver zouden zijn he! Zo leuk, zo trots happy2 thumb_up