Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

Gisteren is Mirthe haar rolstoeltje gebracht. Het bestellen en samenstellen er van deed ik met veel plezier en ik had dan ook niet gedacht dat de werkelijke aanblik ervan toch nog zo een pijn zou doen....
Natuurlijk is het een prachtig, misschien zelfs schattig rolstoeltje, maar ja....Vroeger, voor Mirthe zou ik zoiets nooit hebben gedacht..Ik bedoel; Je zoekt een baby kamer uit en een wandelwagen, later een buggy en dan komt het moment dat je kindje daar niet meer in kan en wil, omdat zij zelf wil lopen.
En op dat punt zijn we nu beland...Mirthe wordt in Maart 3, maar lopen dat lukt nog niet. Het passief zitten in haar mooie aangepaste wagen wil ze niet meer. Dus nu kan de kleine Prinses zelf rollen! Ze kan met haar linkerhandje al prima hoepelen zoals dat zo mooi heet. Rechts heeft ze meer moeite mee. Maar samen met de fysio is besloten deze stoel te bestellen en niet eentje die met 1 hand te bedienen is. Op deze manier wordt Mirthe uitgedaagt haar rechterhandje in te zetten om te voorkomen dat ze in rondjes blijft rijden.
Vanmorgen op het schoolplein bij Lieke en Meike had Mirthe een heleboel bekijks! En alle kindjes hebben haar een rondje mogen duwen.Mirthe zwaaiend als de koningin...Niemand vondt het raar of eng..Lieke en Meike zijn er supertrots op!

Tja en nu we dan officeel de rolstoel in huis hebben moet ons huis ook rolstoelvriendelijk, of liever gezegd " Mirthe Proef" worden gemaakt.
Als het voorjaarsvakantie pakken we onze spullen en gaan we een weekje naar opa en oma.Meindert zal die week zijn best doen en gaat aan het slopen;de vloer, de badkamer en de keuken gaan eruit. Er wordt een nieuwe vloer gestort, met overal vloerverwarming! Dus we moeten nog een week of twee ergens anders dan thuis bivakeren...
Uiteindelijk hopen we thuis te komen in een "nieuw" en aangepast huis!

Ik typ dit allemaal wel makkelijk, maar heb zeker wel moeite met dit alles...
We hebben dit nooit gewild...maar we moeten nu wel...
Want al zou er een medicijn zijn die Mirthe gezond zou kunnen maken dan zou ik het haar niet geven;Mirthe is Mirthe, zo kennen we haar en zo houden we van haar...Maar makkelijk is het niet...

Reageer  

Reactie van Dees op 1 februari 2012
Succes met de verbouwing, het wordt vast prachtig ookal stond het 4 jaar terug niet op het verlanglijstje! Hoop dat alles wil vlotten!

Reactie van Anita op 30 januari 2012
Respect echt super. veryhappy