Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

Mirthe heeft een consult gehad bij de revalidatie arts. De fysio was hier ook bij aanwezig en heeft mij vandaag even bijgepraat. Eerst mocht ik nog even mij Mirthe op school mee kijken terwijl ze oefende met de ergotherapeut.Zo mooi om te zien hoe goed ze weet wat de ergo van haar verwacht en van haar vraagt. Met haar "slechte handje" blokjes aan pakken, haar optrekken tot staan aan een hoepel, haar door die hoepel heen worstelen.... En dit alles in opperste concentratie.En wat kan je dan trots zijn zeg!!!
Na dit alles heb ik Mirthe naar de groep gebracht waar ze lekker is gaan slapen. Ze had helaas wel de voeding van 10 uur uitgespuugd....
Weer terug naar de gymzaal waar de ergo en de fysio klaar zaten. Vol trots en enthousiasme verteld Tonny (de fysio), hoe Mirthe vooruit is gegaan. Ze loopt nu stevig en stabiel aan 1 hand, kan zelf gaan staan, met of zonder steun en liep zelfs een paar pasjes los! Er bestaat een schaalverdelig waarin je kan aangeven hoe groot de kans is dat je kindje zich zelfstandig zal kunnnen verplaatsen. De laagste score is 1.Dit houdt in dat je zelfstandig zonder hulpmiddelen zal lopen, ook langere stukken.Score 5 is dat je nooit zal lopen maar atijd rolstoel gebonden zal zijn, en ook geen electrische rolstoel zelf zal kunnen bedienen. Ten tijde van de test scooorde Mirthe een 3, en inmiddels is dat een 2 geworden!! Wat dus inhoudt dat ze zal gaan lopen, met een hulpmiddel(kruk of rollator) en zelfs kleine stukjes los!
Mirthe is ook getest door de logopediste op haar taalbegrip.Ze loopt een goed jaar achter wat natuurlijk te verklaren is door het feit dat ze haar eerste levensjaar doof is geweest. Weer een uitslag om trots op te zijn!
En natuurlijk hebben we al die bewijzen op papier niet nodig en zien we zelf dagelijks hoe ontzettend Mirthe vecht om te kunnen wat andere peuters doen.
Maar het is mede dankzij de goede hulp die ze krijgt dat ze al zoveel heeft bereikt!
Ga zo door lieve Mirthe!

Reageer  

Reactie van Angela op 17 februari 2012
Wat ontzettend goed nieuws dat Mirthe nog steeds door blijft ontwikkelen en groeien. Hopelijk komt hier nog lang geen einde aan en kan ze zich nog heel veel dingen eigen maken. Haar karakter heeft ze in ieder geval mee; een lekker pittige dametje met een sterke wil. Lijkt me heerlijk voor jullie om te zien dat ze zo'n doorzettertje is en de wil heeft om verder te komen.

Reactie van Mama van Martijn op 16 februari 2012
Ga zo door Toppertje thumb_up