Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

Net nu we dachten dat we alles gehad hadden en in plaats van te overleven we konden gaan Leven! Kregen we het bericht dat we zullen moeten verhuizen. Weg uit ons pas aangepaste huis. Waar ik met trots door heen loop en geniet van de warmte en het comfort. Van de kleuren en de sfeer. De zon die de kamer verlicht en ondergaat in het land achter ons huis.
In maart wonen we hier alweer 5 jaar. Heel bewust hebben we toentertijd de beslissing genomen het nieuwbouw wijkje te verlaten. Op zoek naar rust en ruimte. We werden verliefd op dit plekje , op het huis. Oud maar sfeervol! We kochten een pony en later een geitje. Kippen en konijnen nog een pony en nog een geit. Het buiten wonen bevalt ons. De meiden, toen nog klein, spelen in de grote tuin en knuffelen met de dieren. Wat ons betreft wonen we op het meest mooie plekje!
Mirthe haar komst brengt hier verandering in. Het is is oud en sfeervol maar ook koud en vochtig. Buiten het dorp wonen is mooi maar niet praktisch met een kwetsbaar ziek meisje.
Mirthe dwingt ons na te denken over de toekomst. Na lang wikken en wegen besluiten we hier te blijven wonen. We hebben hier heel bewust voor gekozen. We willen dit stukje van ons leven niet inleveren. Dus wordt het dak geïsoleerd en onze woning uiteindelijk helemaal Mirthe proef gemaakt.
Hoe wrang is dan het nieuws, 2 maanden na het voltooien van de verbouwing, dat we hier weg moeten!
Gelukkig hebben we de tijd. Zo zegt het bedrijf dat ons huis zal opkopen. En zo denken veel mensen in onze omgeving. Maar tijd en wachten brengt onzekerheid. En onzekerheid brengt spanning met zich mee. Onze emoties worden tot het uiterse getergd. Weer moeten we mogelijke keuzes maken. Waar willen we gaan wonen? Blijven we hier , veilig , vertrouwd. De meiden op school, Meindert betrokken in het vereningsleven, ik heb hier vriendinnen! Of kiezen we ervoor nu we toch moeten elders een fijn thuis te zoeken. Centraal, dichterbij de scholen die we voor Mirthe in te hoofd hebben, dichterbij het UMCG. Dichterbij mijn ouders die ons zo graag helpen. We kiezen voor het laatste. We speuren op Funda naar een geschikte woning. En vinden een huis in een plaats die aan onze wensen voldoet. Maar ja, de tijd.....we hebben de tijd. Tijd die we niet willen. We willen niet wachten. We willen niet stilstaan. We willen door! Het leven oppakken! Ons leven! Ons leven maar een ander die bepaald....waar en wanneer ..

Reageer  

Reactie van anita op 5 oktober 2012
respect