Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

Vier jaar geleden zou ik nooit hebben durven dromen dat ik het volgende zou schrijven: Mirthe loopt!
Heerlijk, ik wil het van de daken schreeuwen en te iedereen laten weten. Dankzij de sociale media van tegenwoordig kan dit en daar maak ik dan ook dankbaar gebruik van.
De lieve, lovende woorden van vrienden en familie maken mij zo mogelijk nog trotser! Ook de mensen die bij Mirthe betrokken zijn, op school en op medisch gebied ontkomen er niet aan. Zij vinden in hun mailbox een YouTube filmpje. Ook nu zijn de reacties enthousiast!
Het mooiste kerst kadootje ooit, mooier hadden wij 2012 niet af kunnen sluiten.
De dag dat Mirthe voor het eerst, voor mij uit met haar tasje op haar rug naar het busje stapt, loop ik met een brok in mijn keel achter haar aan. Haar vast houden dat wil ze niet, en ook de trap in de bus wil ze zelf beklimmen. Natuurlijk lukt dit nog niet, een beetje hulp heeft ze nog wel nodig..maar dat doen we stiekem, aan haar jas of spelenderwijs.
Laatst werd mij gevraagd in hoe verre Mirthe het afgelopen jaar is veranderd. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Mirthe is in een jaar tijd gegroeid van een grote baby in een ondernemender peuter. Op zoek naar haar grenzen, wil alles zelf doen, is mama's hulpje, en telt tot 10!
We zien dat Mirthe sociaal is maar dan wel onder " eigen " mensen. Ook is Mirthe , wat ze zo mooi noemen, leerbaar.
Zo leert te bv te zeggen " helpen" als iets niet lukt ipv boos te woorden en te gaan schreeuwen.
Maar ook " sorry" te zeggen als ze iemand zeer doet.
Op school zien ze dit natuurlijk ook. Een leidster die 2 weken niet op de groep is geweest weet niet wat ze ziet als Mirthe de groep komt binnen stappen! De babbeltjes die ze heeft, het spel wat ze laat zien...
Het enige wat moeilijk was de afgelopen maanden was het slapen. Gelukkig gaat het nu de goede kant weer op. We hebben hulp gehad van een gezinsbegeleidster en het lijkt erop dat de tips en adviezen aan slaan.
Dat Mirthe niet alles tegelijk kan blijkt wel uit het feit dat ze sinds november 2012 het eten weer laat staan....
Op school pakt ze het nu weer langzaam op... Thuis houden we het vrijblijvend; chippies en worst wink2
Want als ik zou hebben moeten kiezen tussen eten en lopen
( net als Mirthe , die zelf deze keus heeft gemaakt),
Zou ik ook kiezen voor lopen!

Reageer  

Reactie van Petra op 1 februari 2013
heart Wees maar lekker trots op je meisje. Prachtig geschreven!X