Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

....was ik zoekende. Ik zocht houvast, antwoorden , zekerheden tijdens de laatste weken van een onzekere zwangerschap.
Tijdens het Googlen naar microcefalie kwam ik terecht op het BOSK forum. Hier kwam ik in contact met andere ouders die ook kindjes met extreem kleine koppies hadden. De oorzaak zo verschillend maar de herkenning was zo fijn!
Mijn eerste post op deze site was vlak voor Mirthe haar geboorte;
Gisteren kregen we de uitsl*g van mijn bloedonderzoek. Daaruit blijkt dat ik het CMV virus heb. Cytomegalie.... Gevolg hiervan is onder andere Microcephalie bij de baby. Zij zal na geboorte behandeld worden tegen dit virus, in het ziekenhuis. Het zal zeker gevolgen hebben voor haar geestelijke ontwikkeling.
Ik ben officieel woensdag uitgerekend en hoop dat ze niet te lang op haar laat wachten want ondanks al deze zorgen ben ik erg benieuwd naar dit kleine meisje. Aangezien het zeker is dat ze niet meteen mee naar huis mag ga ik mijn dochtertje van 4 toch maar vertellen dat de baby ziek is.Ze heeft zo een zin in de komst van haar zusje! De jongste snapt er nog niet zo veel van.
We gaan drukke tijden tegemoet en moeten ons gaan verdelen tussen thuis bij de meisjes en het ziekenhuis bij de kleine...
Heftig!
Als je het cmv virus Googld lees je dat dat de kans op afwijkingen als Microcephalie zo ontzettend klein is... en mijn werk in de kinderopvang kan een risico zijn geweest...

Wanneer ik de berichtjes terug lees op dit Forum besef ik me hoe gelukkig wij ons mogen prijzen. Want Mirthe is er nog... Van een aantal kindjes hebben we afscheid moeten nemen, veel te vroeg natuurlijk.. De lieve kleine Gwen, Jay en Pjer...

Onderstaande berichtje poste ik toen Mirthe net geboren was;
Ik ben afgelopen donderdag bevallen van onze practige derde dochter Mirthe Kiera!
Mirthe is helaas door de gevolgen van het CMV virus geheel doof.
Daarbij komt de Microcephalie( een hoofdomtrek van 30cm) en de kalkvlekjes in haar hersentjes die wijzen op een achterstand in haar ontwikkeling in de toekomst.
Maar wat is ze mooi! Een heerlijk klein meisje, met pit! Ze drinkt uit de borst en plast en poept prime.Zo op het eerste gezicht niets anders dan onze andere meisjes als baby zijnde. Maar ja, dat kleine koppie, dat zie en feit is dat ze je niet hoort.
Allemaal moeilijke berichten die we moeten verwerken en mee om moeten leren gaan.We meoten afwachten hoe ze haar dit eerste jaar ontwikkelt, dat dan we dag voor dag, stap voor stap!

En hoe ze haar heeft ontwikkelt? Dat weten we nu! Van een kwetsbaar meisje, ziekenhuis in en uit... Tot een pittige, sociale , lieve peuter!

Lieve Mirthe, je bent nu bijna 4 jaar in ons leven....en al was het soms zwaar... Wat houden we ontzettend veel van je!

Reageer