Ook een eigen peutersite? kijkonzepeuter.nl

dagboek

De zomer van 2014 zit er bijna op. Als ik nu naar buiten kijk zou je denken dat de herfst al is aangebroken. Het regent en regent...het landje achter huis is veranderd in een modderpoel.
In plaats van buiten te spelen in de zon hangen alledrie mijn meisjes op de bank voor de tv. Of eigenlijk, alle vier mijn meisjes want waar de meiden zijn daar is onze Puck. Ook zij ligt languit op de bank maar tv kijken doet ze niet. Zij ligt lekker te slapen. Haar kontje bij Meike op schoot en haar kopje bij Lieke.
Morgen start de derde schoolweek alweer. Mirthe is na een half jaartje groep 1 over naar groep 2 van school Lyndensteyn. Ze heeft het er enorm naar haar zin. Doet goed haar best, is sociaal en fanatiek tijdens al haar therapieën. Ze maakt lange dagen en slaapt dan ook heerlijk snachts! We zijn bezig met de vooronderzoeken voor een tweede ci. Als alle uitslagen gunstig zijn zal ze in september/ oktober worden geopereerd. Ik wil dat graag voor haar, maar daar ligt ook meteen mijn twijfel. Ík wil dit graag voor haar. Maar wil Mirthe dit zelf wel! Al de onderzoeken, testen, bloedprikken...het revalideren. Zíj moet het doen! En waarvoor? We weten helemaal niets zeker. Niet of se met twee ci's wel richting gaat horen, niet of haar spraak hierdoor zal verbeteren. Hopen doen we het natuurlijk wel! Ik wacht de uitslagen af, en zal dan mijn twijfels met het ci- team bespreken. Naast het ci gebeuren " dealen" we ook met Mirthe haar rechtervoetje. Deze staat steeds meer in spitsstand. Hierdoor verkorten haar achillespees en haar spieren. Dit is alles behalve gunstig voor het lopen. Ze heeft op dit moment haar voet in het gips. Woensdag wordt het gips gewisseld. En wordt er een afdruk gemaakt voor een spalk. Na weer een week gips moet ze de spalk gaan dragen. Het gips dwingt haar voetje in de juiste stand en wat een verschil maakt dat zeg! Ze loopt veel rechterop, stabieler en valt veel minder! Hopelijk zet dit door met de spalk! Ze loopt, kletst, zingt, danst en springt. Overlaad me met knuffels en kusjes en roept me als ze me even niet ziet. Na 6 weken zomervakantie zit ze een beetje aan me vastgeplakt. wink2
Meike heeft genoten deze zomer. Van de pony's, het weekendje kamperen en ons dagje Schiermonnikoog. Zwemmen , springen en luieren en Penny's lezen! Zes weken doen waar ze zin in had. En nu hard aan het werk in groep 5. Het gaat haar makkelijk af. Ze gaat vrolijk en enthousiast heen en komt ook vrolijk en enthousiast thuis. Hoogtepunt van de week is de paardrijles op woensdag. En vanaf morgen gaat Meike elke maandag zingen en dansen bij het kinderkoor! veryhappy
Dan Lieke, mijn grote kleine meid. Groep 6 alweer! Soms heerlijk kind, spelend met de playmobiel, de volgende dag nukkig en hangerig als een echte puber. Maar altijd even lief en zorgzaam. Haar favoriete plekje is bij de pony's in het land. Daar voelt ze haar het fijnst. Het liefst rijdt ze woensdags op de manege op een van de Friezen. School vindt ze leuk maar het is wel even wennen in groep 6. En na 2 jaar blokfluiten start ze deze week met saxofoonlessen! Mijn mooie Candy Dulfer! Ik maak me wel eens zorgen over mijn grootste meisje die liever niemand tot last wil zijn... Ze houdt haar zorgen voor haar zelf. Daarom heb ik haar een dagboek gegeven, om haar gedachten in op te schrijven. En als ze er klaar voor is zal ik naar haar luisteren! heart
Ons huis staat in de steigers. Aankomende winter zitten wij er warmpjes bij! De tuin is klaar, de nieuwe schuur staat vol, haha! En wat er ook gebeurd, 28 oktober vieren we Meindert zijn verjaardag buiten onder de nieuwe veranda!
O, en ikzelf? Ik loop dinsdags lekker mijn rondjes door de bossen van Beetsterzwaag en ga te sporten met mijn vriendinnetje, maak lange wandeling met mijn hondenvriendinnetje en werk aan mijn boek én aan mijn studie aan de Schrijversacedemie! Ik hoef me dus niet te vervelen!
O, en heeel binnenkort zit ik met een vriendin 6 dagen in Spanje!!!!!

Reageer  

Reactie van Margriet op 2 oktober 2014
Wat weer heerlijk om jouw verhalen te lezen. Lekker op jullie vertrouwde plek te kunnen blijven wonen. Waardoor je ook weer met plezier dingen aan kunt pakken. Ben je al bijna klaar met je boek.....want ik hoop toch eens een echte "Natasja" in mijn boekenkast te mogen zetten. In jou schuilt volgens mij een groot schrijfster.